Werkwijze

Meten, analyseren en aanpassen

Door het uitvoeren van een dynamische fietsanalyse kan ik zien wat de diverse hoeken van uw lichaam op de fiets zijn en hoe de interactie is als u daadwerkelijk fietst. Aandachtspunten zijn de verhouding van pedaal-zadel-stuur, de houding en het zadel.

 Verhouding

Ik kijk naar de positie van de schoenen en de plaatjes, de positie van de bal van de voet boven de pedaal as, de positie van de knie boven het pedaal, knie uitlijning, de stuurpen lengte, de stuur hoogte- en breedte, het zadeltype en de zadelbreedte- en hoogte. Vooral let ik op de interactie van de fietser tussen de drie contactpunten op de fiets – pedaal, zadel en stuur – en wat de optimale verhouding is. Wat past bij uw fysieke mogelijkheden?

Houding

Een aerodynamische houding is heel belangrijk als u gericht bent op het verbeteren van uw persoonlijke record of als u wedstrijden gaat rijden. Immers, de wrijvingsweerstand wordt bij hogere snelheden voor 75% bepaald door de luchtweerstand. Hierbij geldt ‘how low can you go?’. Dat dit geen comfortabele positie is, mag duidelijk zijn. Uw houding mag niet de dupe worden van de efficiëntie.

Een meer recreatief ingestelde fietser zit vaak langer op de fiets en heeft heel andere parameters die voor hem of haar belangrijk zijn. Het kan zelfs zo zijn dat een ‘volgens de regels minder goede houding’ op uw eigen fiets juist de beste is.

Zadel

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Helaas, een beetje ongemak hoort er soms bij…. Maar door de juiste houding en afstelling van de fiets valt er in deze een hoop winst te behalen.  Ook goede kleding en het juiste zadel maken een wereld van verschil uit. Met het opmeten van de zitbotten kan ik efficiënter vast stellen wat het meest ideale zadel voor u is.

Resultaat

Bent u van plan een nieuwe fiets te kopen, laat u dan een persoonlijke meting doen op de geometrie. Hierna wordt de fiets helemaal afgesteld en aan u geleverd.

U kunt ook een meting laten doen voor een fiets die u al gebruikt. Stel dat deze niet de juiste maat heeft, dan kan ik bij de meting nooit op een optimale positie uit komen. Daarom is het beter de meting uit te voeren op een pasfiets, waarmee ik ook efficiënter en sneller werk. In de afstelling van uw fiets kan ik dan zo dicht mogelijk uit komen bij de fietshouding die uit de meting is gedefinieerd. De aanpassingen aan uw fiets kan ik dien gewenst ook uitvoeren.

Kosten

1:  Positie fit: incl. intake, vooronderzoek: het laten uitvoeren van deze bike fitting betaalt u € 195,–  

Losse pedaal analyse (alleen van toepassing als u al een dynamische bike fit hebt gehad)  € 85,–

2:   Performance fit:  positie  fitting  inclusief pedaal power analyse,  kost  € 259,–

Zadel druk meting losse module: Welk zadel en, in welke hoek is het best voor u?  €  85,–

3:   Precisie fit: performance fit incl, pedaalkracht analyse & zadeldruk meting € 299,–  (inclusief BTW).

Dus u bespaart 66 euro bij een precisie fit tov. het boeken van losse modules!

Positie fitting duurt ong. 1,5 a 2 uur, losse modules 1 uur  Precisie fit ong. 2,5 a 3 uur.

kijk voor een korte video impressie: https://vimeo.com/214213030

 Contact

Afspraak maken?  Belt u dan naar mijn mobiele nummer  06  533 72 273

Graag tot binnenkort,

Anno Pieterse

Schermafbeelding 2017-10-30 om 21.51.56

kijk op Vimeo Annovelo

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren